BIVAXDUKAR


Bivaxdukar är ett bra alternativ till plast- och aluminiumfolie. Jag använder mina bivaxdukar dagligen till att förvara frukt, grönsaker, bröd eller till att täcka över en skål med rester.

Bivaxduken gör jag av bomullstyg som jag impregnerar med en blandning av bivax, jojobaolja och kåda. Genom bivaxets egenskaper så blir duken naturligt antibakteriell. Kådan gör duken lite klibbig vilket gör att den fäster bra kring skålar och liknande. När du ska slå in t ex en broccoli i duken sveper du om broccolin och med värmen från dina händer formas duken tätt runt den. När du sedan lägger in paketet i kylen stelnar bivaxet och duken fortsätter att hålla om innehållet. Efter att du använt duken sköljer du av den i ljummet vatten, med lite milt diskmedel om så behövs, hänger upp den att torka och sedan kan du åter igen använda dig av duken. Impregneringen skall hålla upp till ett år, beroende på hur ofta du diskar av din duk.

Jag rekommenderar inte att du använder din duk till rått kött. Du kan inte diska duken i varmt/hett vatten eller använda den i mikron.

Det går att beställa tre olika storlekar på dukarna 20 x 20 cm för 80 kr, 30 x 30 cm för 100 kr och 40 x 40 cm för 120 kr. Om du väljer att köpa ett paket om tre med en storlek av varje så kostar det 280 kr.

Porto tillkommer.

I dagsläget har jag inte några färdiga bivaxdukar till försäljning, men kan göra på beställning!

Kontakta mig på maria@ettstegitaget.nu

 

 
 

© Copyright Ett steg i taget - vägen till bättre hälsa